Thunderkicks barnsliga slots

Jag tycker att det är roligt att prova på nya inriktningar inom slots och därför blir jag alltid lite upprymd när jag får nys om en ny spelutvecklare. Jag ser liksom framför mig att nykomlingen kommer att lansera nya tänk vad gäller hur en slot ska vara utformad och fungera. När den nya svenska spelutvecklaren Thunderkick klev in på banan under våren 2014 var jag full av förhoppningar. Det jag hade sett av Thunderkick tidigare lovade nämligen en hel del. Nu, ett halvår efter starten och nio lanseringar senare, är jag långt ifrån imponerad och tycker gott att Thunderkick kan lägga ner. Hårda ord, men rakt från hjärtat.

Objektivt sett ska sägas att Thunderkick verkligen tänker nytt, vilket alltid är lovvärt. Till exempel bryr man sig inte särskilt om att en videoslot ”ska” ha fem hjul som alla ska vara tre symboler höga. Spelmakarna uppvisar också en imponerande fantasi när det gäller att ta fram nya bonusfunktioner. Det jag vänder mig emot är temana i majoriteten av Thunderkicks slots. Temana är helt enkelt ytterst barnsliga och det verkar som att spelmakarna hämtar sin inspiration från Bolibompa.

Jag förstår att det finns många spelare som inte klickar igång Aliens videoslot som första spel när de blir medlemmar på ett nätcasino, men jag tror att även många nybörjare rynkar lite på näsan åt titlar som Fruit Warp och Toki Time.

I Fruit Warp finns inga hjul över huvud taget, inga insatslinjer heller. I stället består spelskärmen av en grön soppa av något slag i vilken frukter simmar omkring. Tre eller fler frukter ger vinst. I Toki Time finns visserligen hjul och insatslinjer, men spelidén är så barnslig att jag inte står ut i mer än ett par snurr. Den enda automaten från Thunderkick som jag tycker håller måttet är 1429 Uncharted Seas, som faktiskt både är snygg att se på och har en lite mer vuxen spelidé.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *