Inget mer spel på Starburst

Nu är jag duktigt trött på Starburst. Jag vet inte riktigt hur Net Entertainment har programmerat den här rackaren, men jag är oavsett inte helt nöjd med hur automaten fungerar. Jag vinner nämligen aldrig på den!

Jag lockades till Starburst för första gången strax efter lanseringen för ett par år sedan. Det som lockade var dels retrodesignen (jag gillar sånt), och dels det faktum att lägsta insats är 1 kr. Antalet videoslots och spelautomater som låter spelarna snurra för en krona kan räknas på egna handen, och det är riktigt bökigt att ens hitta dem, men Starburst är alltså en ”enkronasslot”.

Inom casino är det ofta så att insatsens storlek står i ganska god relation till vinstchanserna. Minimiinsatser premieras inte. Snarare är det de lite större insatserna som premieras. Detta faktum är extremt tydligt i Starburst. Spelar du för en krona vinner du inte särskilt ofta. Dessutom blir vinsterna minimala. Spelar du däremot för några hundralappar ökar dina vinstchanser dramatiskt. Det här är självklart inget som utvecklaren Net Entertainment berättar, men förhållandet mellan insats och vinstchans blir tydlig för vem som helst efter bara några hundra snurr.

Jag kan ibland höja insatserna, men för det mesta spelar jag med raka insatser som utgör en viss procentandel av min spelkassa. Eftersom jag inte har en miljon att spela för kan jag heller inte satsa upp till en tusenlapp. I stället spelar jag för 2 kr eller 4 kr. Med dessa insatser blir det inte mycket utdelning. Jag har länge trott att jag bara har haft otur, men nu har jag inga tvivel om att Starburst premierar högre insatser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *