Bonusspel eller free spins?

I vissa slots är fokus nästan helt på bonusspel. I andra är ett free spins-läge den huvudsakliga specialfunktionen. Vilket alternativ är då bäst? Och roligast? Och mest förmånligt? Jag måste säga att jag föredrar spel med ett riktigt bra free spins-läge framför spel med ett eller flera bonusspel, hur avancerade de än må vara. Jag ska berätta varför.

Större vinster
Det finns gränser vad gäller maximala vinster både för bonusspel och för free spins, men när taket för bonusspel ligger på ett visst antal hundra eller tusen krediter kan du med free spins vinna i princip hur mycket som helst. Det finns dock ett lysande undantag som måste nämnas i sammanhanget. I South Park är Cartmans bonusspel den funktion som kan betala ut den enskilt största vinster i spelet.

Mer action
Många bonusspel är mycket enkla till både utformning och funktion. En vanlig typ av bonusspel är ”peka och ”klicka”-spel där du ska klicka på ett antal symboler för att avtäcka vinster. Obefintlig action. I free spins-lägen finns i regel alltid spännande bonusfunktioner, exempelvis i form av nya symboler och annat.

Mindre volatilitet i spelkassan
Videoslots som har bonusspel i stället för free spins tenderar att ha en hög varians. Med det menas att du vinner mer sällan, men att du vinner mer när du väl har turen på din sida. Videoslots med ett free spins-läge har en lägre varians vilket gör att du får en jämnare utveckling på din spelkassa. Jag vinner hellre lite mindre summor med jämna mellanrum än väntar i evigheter på lite större vinster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *